Grovlimpa

Detta goda brödet gjorde jag till kvällsfika idag!
 
Den fick bra betyg av mig och mina fikavänner :)
 
  • 50 g smör
  • ½ dl fibrex. flingor
  • 8 stora (eller 10 små) ägg
  • 1 dl kesella/kvarg
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl pofiber
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Pumpafrön att strö över

GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner fibrexflingorna.

Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp.

Tillsätt smörblandningen samt kesellan/kvargen och blanda

 

Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dom i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i 10-15 minuter

Smöra och bröa en brödform, häll i smeten.

Strö på pumpafrön

 

Grädda i ugnen i 50 minuter





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0