Grovlimpa
Detta goda brödet gjorde jag till kvällsfika idag!
Den fick bra betyg av mig och mina fikavänner :)
- 50 g smör
- ½ dl fibrex. flingor
- 8 stora (eller 10 små) ägg
- 1 dl kesella/kvarg
- ½ dl kokosnötsmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl linfrön
- ½ dl pofiber
- 1 dl pumpafrön
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- Pumpafrön att strö över
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner fibrexflingorna.
Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp.
Tillsätt smörblandningen samt kesellan/kvargen och blanda
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dom i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i 10-15 minuter
Smöra och bröa en brödform, häll i smeten.
Strö på pumpafrön
Grädda i ugnen i 50 minuter
Kommentarer
Trackback