SOLROSBRÖD RECEPT
Här kommer receptet på solrosbrödet som jag bjöd på, på dopet!
- 50 g smör
- 8 stora eller 10 små ägg
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1½ dl mandelmjöl
- 1 dl fibrexflingor
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pofiber
- 3 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- Solroskärnor att strö över
Vispa äggen till en luftig smet, i ca: 3 minuter. Smält smöret och häll det i äggblandningen tillsammans med yoghurten. Rör om ordentligt.
Blanda alla torra ingredienserna och häll ner det i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i 10-15 minuter
Sätt på ugnen på 190 grader.
Smöra och bröa en form, med hjälp av pofiber.
Häll ner smeten i formen och strö solroskärnor på.
Grädda i ugnen i 50 minuter
Wooolllaaa.. Brödet är klart! Smaklig spis
Kommentarer
Trackback