Älskade 6-månaders <3

Olivia är nu hela 6 månader!!! Hur galet är inte det då???
 
Vad tycker Olivia om?
Olivia är en väldigt glad tjej som älskar när man busar med henne. Hon är också väldigt tacksam och få sitta i stolen i köket och leka med lite leksaker. Sen har hon börjat och älska när hon hör "kliljud". Det vill säga att om hon ligger i soffan så "kliar" hon på sofftyget, eller så kan hon klia på stolen, på magen osv... Ett fascinerande ljud enligt henne :)
Här ser man på bilder hur hon "kliar" stolen...




 
Hur sover Olivia?
Hon börjar alltid bli trött runt 18-tiden. Då gnuggas det i ögonen och dras lite i örat. Hon visar väldigt tydliga signaler när hon är trött. Men vi brukar kunna underhålla henne tills klockan är 19. Då är det läggdags. Ibland underhåller man henne med diverse leksaker ibland med att vända sig och ibland med ett bad. Sen får hon välling i sin säng, och sen somnar hon gott. Hon sover hela natten fram till 6-7 tiden. Då får hon en flaska med ersättning. Beroende på vad klockan är så kan hon somna om, men annars är det dags att gå upp. Ibland lyfter vi in henne till våran säng på morgonen och ligger och pratar och gosar. Det är ju så fantastiskt mysigt! :) Ibland somnar hon om i våran säng också :) Det är alltid spännande att gå in på hennes rum när hon har vaknat, man vet aldrig vilket håll hon ligger åt :)
På dagarna sover hon oftast en liten stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen.
 


 
Hur äter Olivia?
Olivia äter jätte bra. Jag slutade att amma henne vid 3-månaders ålder, lite mer, då på grund av att hon inte gick upp i vikt. Då började vi med ersättning och det gillade hon verkligen. Hon tyckte nog det var skönt att inte behöva anstränga sig för att få lite mat :) Amningen krånglade ju en hel del för oss, så det var en ganska stor lättnad för oss båda tror jag. Vid 4-månaders ålder fick hon smakportioner vilket hon älskade... Så sedan hon var 5 månader gammal så har hon ätit "riktig" mat fullt ut. Såhär kan hennes dag se ut:
06:00 Ersättning
08:00 Gröt
10:00 Mellanmål
12:00-13:00 Lunch
15:00 Mellanmål
17:00 Middag
19:00 Välling 
Oftast sover hon över ett av sina mellanmål.
 


 
Tänder?
Nej inga tänder ännu, men jag tror att jag börjar se små tandsibissingar i underkäken nu. Hon har krånglat lite med maten den senaste veckan, så jag blir inte förvånad om dom skuttar upp snart. Och dregglet ska vi inte prata om... Dregglisarna är ett måste varje dag och som blir dyngsura.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0